Τι πρέπει να γνωρίζεις για το νέο Tesla 3

Ο Elon Musk είναι από εκείνες τις περιπτώσεις  που το όνειρο είναι τόσο μεγάλο που προκαλεί ειρωνικά σχόλια. Ωστόσο, κάθε παρουσίαση Tesla έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον γιατί όλοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ένα «λες να τα καταφέρει;» Ας δούμε τι είπε αυτή τη φορά για το νέο πόνημα της εταιρείας, το Tesla 3.

1.    Δεν είναι φτηνό αλλά είναι το φτηνότερο Tesla που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους. Για όσους σπεύσουν να προπαραγγείλουν η τιμή είναι 35 χιλιάδες δολάρια, σημαντική διαφορά από τα 83 χιλιάδες δολάρια που έκανε για παράδειγμα το Model X.

2.    Για την τροφοδοσία του έχει δημιουργηθεί ένα σύνολο σταθμών φόρτισης και η πλήρης φόρτιση (Supercharge) θα  είναι φτηνότερη από το να φουλάρεις ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Στο Tesla 3 δεν υπάρχει δωρεάν φόρτιση όπως υπήρχε στα προηγούμενα μοντέλα.

3.    Σε πρώτη φάση δεν θα υπάρχει ηλιακή οροφή ούτε φωτοβολταϊκά στις επιφάνειες του αυτοκινήτου αν και το ενδεχόμενο παραμένει ανοιχτό. Στο Tesla 3, αν υπάρξουν  φωτοβολταϊκά στοιχεία θα χρησιμοποιούνται για να φορτίσουν μικρότερες μονάδες και λειτουργίες.

4.    Όπως και σε προηγούμενα μοντέλα, το Tesla 3 θα προσφέρει τη λειτουργία Camper Mode. Με απλά λόγια, αν ρίξεις τα καθίσματα σχηματίζεται ένα άνετο  κρεβάτι. Στον αντίποδα, ο εκκεντρικός Elon Musk επιβεβαιώνει ότι θα έχει Loudicrous Mode, όπως το Model S, που μετατρέπει το αυτοκίνητο σε ένα  κουπέ υψηλών επιδόσεων με επιτάχυνση 0 εώς 100 χ.α.ω σε 2,6 δεύτερα.

5.    Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμβατικός κινητήρας, υπάρχει χώρος αποσκευών και στο μπροστά μέρος.

6.    Τα πρώτα μοντέλα θα είναι όλα πισωκίνητα με ένα κινητήρα, επίσης στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Σε δεύτερο χρόνο θα παραχθούν μοντέλα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, κατά πάσα πιθανότητα, με διπλό κινητήρα εμπρός και πίσω.

7.    Και τα Tesla 3 θα έχουν αυτό το σπαρτιάτικο εσωτερικό που είχαν τα προηγούμενα μοντέλα που μοιάζει με σαλονάκι παρά με εσωτερικό αυτοκινήτου.

8.    Πέρα από την ηλεκτροκίνηση, τα Tesla 3 θα είναι εξοπλισμένα με όλα τα συστήματα που χρειάζεται για την υποβοήθηση της οδήγησης. Ωστόσο, η ενεργοποίηση των βοηθημάτων θα κοστίζει 5 χιλιάδες δολάρια επιπλέον άπαξ.  Το λογισμικό πλήρους αυτόματου θα κοστίζει 3 χιλιάδες δολάρια επιπλέον.

9.    Το κλειδί είναι η εφαρμογή της Tesla στο smartphone του κατόχου. Όσο το κινητό είναι στην τσέπη υπάρχει πρόσβαση χωρίς κλειδί. Όσοι θέλουν να κάνουν μία βόλτα  μπορούν να ζητήσουν μια ειδική κάρτα από τον ιδιοκτήτη που τους επιτρέπει την πρόσβαση.

10.    Υπάρχουν δύο επιλογές μπαταρίας: Η στάνταρ επιλογή θα είναι μια μπαταρία με αυτονομία 350 χιλιομέτρων  ενώ η Long Range μπαταρία θα έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων αλλά θα κοστίζει και 9000 ευρώ παραπάνω.

11.    Η μπαταριά των 350 χιλιομέτρων φορτίζει σε 50 λεπτά ενώ η Long Range σε 55.

 

12.    Αυτή τη φορά δεν γελάει κανείς. Το Tesla 3 έχει αυτή τη στιγμή 400 χιλιάδες προπαραγγελίες.

 

loading...